Kysnutý špaldový koláčik plný šťavnatých višní je ideálnou voľbou k nedeľnému relaxu :).
- 1h:40m
- 8 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
hladká mouka špaldová celozrnná
|
250 g |
tuk ztužený na pečení - Hera
rozpuštěná
|
30 g |
cukr třtinový
|
30 g |
droždí sušené
|
10 g |
citrónová kůra
|
1 lžička |
voda
|
150 ml |
Navrch | |
višně
|
300 g |
skořice mletá
|
1 lžička |
cukr třtinový
|
2 lžíce |
Drobenka | |
hrubá mouka špaldová celozrnná
|
3 lžíce |
tuk ztužený na pečení - Hera
|
40 g |
cukr třtinový
|
2 lžíce |
Postup přípravy
-
Vymiesime cesto, zakryjeme ho a dáme vykysnúť na teplé miesto. Cesto potom premiesime a premiestnime na premastený a múkou vysypaný plech alebo do koláčovej formy. Roztiahneme ho po celej ploche formy, vysypeme višňami a posypeme škoricovým cukrom.
-
Stačí už len pridať posýpku a môžeme ho dať piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov na cca 30-35 minút, podla toho, komu ako pečie rúra :)
Makronutrienty
76%
11%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 884 kJ | 981 kJ |
Kalorická hodnota | 211 kcal | 234 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
35,9 g
8,19 g |
39,9 g
9,09 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 3,59 SVJ | 3,99 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
6,34 g
1,51 g |
7,04 g
1,67 g |
Bílkoviny | 5,08 g | 5,64 g |
Sůl | 0,031 g | 0,035 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů