Úúúžasné kynuté dýně ....mňam! Výborné dýňové kynuté pečivo. Na strašidelné Halloweenské párty s ním určitě budete za hvězdu - tenhle recept z dýně je dobrý, snadný, rychlý, neokoukaný a ještě proklatě tématický:) Dejte si k němu náš dušičkový speciál aka kořeněné mléko s dýňovým pyré a rumem a večírek bude naprosto dokonalý:)
Děkujeme za recept z dýně Evě Kněborové (a ta zase Hance Gomolové :)
Takovou krásu jsem už dlouho neviděla...
- 2h
- 12 kusů
- náročné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
hladká mouka pšeničná
|
200 g |
cukr moučka
|
20 g |
sůl
|
3 g |
máslo čerstvé
|
20 g |
mléko polotučné 1,5% tuku
|
70 ml |
voda vlažná
|
30 ml |
droždí kostka
|
15 g |
med včelí
|
10 g |
dýně máslová
|
120 g |
Náplň | |
dýně máslová
|
500 g |
cukr krystal
|
2 lžíce |
skořice mletá
|
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Nejprve si oloupeme a rozvaříme dýni.
120 g použijeme do těsta, zbytek na náplň s přidáním cukru+skořice.
-
Vypracujeme těsto, necháme vykynout.
Uděláme 12 bochánků, naplníme dýňovou náplní a necháme ještě vykynout.
Provázek na omotání se smáčí v mouce a po vykynutí se bochánky posypou moukou.
-
Pekla jsem na 170 asi 25 min. Provázek se sundá po upečení.
Makronutrienty
81%
12%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 587 kJ | 500 kJ |
Kalorická hodnota | 140 kcal | 120 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
26,5 g
6,02 g |
22,6 g
5,13 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,65 SVJ | 2,26 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
2,24 g
1,14 g |
1,91 g
0,969 g |
Bílkoviny | 3,79 g | 3,23 g |
Sůl | 0,313 g | 0,267 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů