Zkuste recept na kuřecí miniřízečky. Jenže protože u nás nikdy není nic úplně normální a pořád dokola na jedno brdo, řízečky byly, ale zase trošku jinak. A kluci se olizují ještě teď...
- 1h
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Řízečky | |
---|---|
800 g |
800 g |
3 kusy |
3 kusy |
3 lžíce |
3 lžíce |
3 lžíce |
3 lžíce |
4 stroužky |
4 stroužky |
1 lžička |
1 lžička |
60 g |
60 g |
150 g |
150 g |
Bramborová kaše | |
1 000 g |
1 000 g |
200 ml |
200 ml |
50 g |
50 g |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Maso očistíme, nakrájíme na menší řízečky, mírně naklepeme.
-
Připravíme si těstíčko - smícháme vejce, olej, hořčici, sůl, utřený česnek a Solamyl a vše kvedlačkou důkladně prošleháme.
-
Maso vložíme do těstíčka, promícháme a necháme marinovat alespoň 12hod. v lednici.
-
Poté řízečky smažíme na sádle z obou stran dozlatova.
-
Brambory oloupeme, uvaříme a vyšleháme s mlékem a máslem na bramborovou kaši. Dosolíme dle chuti.
-
Řízečky podáváme s bramborovou kaší. Dobrou chuť.
Makronutrienty
33%
28%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 711 kJ | 4 435 kJ |
Kalorická hodnota | 170 kcal | 1 060 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
9,87 g
0,782 g |
61,6 g
4,88 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,987 SVJ | 6,16 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
11,9 g
4,33 g |
74 g
27 g |
Bílkoviny | 8,57 g | 53,5 g |
Sůl | 0,631 g | 3,94 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů