KUŘECÍ KOUSKY S BROKOLICOVO-SMETANOVÝM PŘELIVEM A DOMÁCÍMI ŠIROKÝMI NUDLEMI

Danula

Účastní se soutěže: Voňavé vaření

KUŘECÍ KOUSKY S BROKOLICOVO-SMETANOVÝM PŘELIVEM A DOMÁCÍMI ŠIROKÝMI NUDLEMI

Když už se do toho jednou pustím, obětuju téhle "zábavě" celý den. To pak vypadá kuchyně jako jedno velké bojiště, kam není radno nepovolaným osobám strkat nos.

A to pak "jedu" široké i tenké, flíčky i vlasové a nudle se válí všude, kam se podíváš...

Postup přípravy

  1. Kuřecí stehenní maso nakrájet na nudličky, promíchat se směsí koření (sušený česnek, uzená mletá paprika, mletý kmín, sůl) a nechat asi hodinku v lednici. Pak obalit v Solamylu a zprudka orestovat na pánvi. Nakonec zakápnout sojovkou a trochou vody a za stálého míchání nechat "napít".

  2. Brokolici uvařit v osolené vodě do poloměkka, slít a ihned rozmačkat šťouchadlem na brambory. zakrýt pokličkou a odložit stranou. Na oleji orestovat cibuli, přidat mouku, zapražit a poté zalít vodou. Důkladně rozmíchat, přidat kostku bujónu a zlehka provařit. Pak přidat česnek, rozmačkanou brokolici, sůl a mletý pepř, vlít smetanu a ještě zlehka prohřát.

  3. Nudle: Na vál vsypeme mouku, uprostřed uděláme důlek a do něj rozklepneme vejce, přidáme trošku vody (tak 1-2 lžíce) a vidličkou vše rozmícháme. Pak už hněteme rukama, těsto je hodně tuhé, ale nesmí být drolivé. Pokud je těsto příliš suché, přidáme po troškách vodu, dokud není hladké. Celý bochánek těsta nechávám chvíli odpočinout pod nahřátým hrncem.

  4. Pak rozdělím na menší díly a postupně projedu strojkem na nudle a příslušnou matricí na široké nudle nebo krájím požadované tvary ručně. Nechám mírně proschnout a poté vařím v osolené vroucí vodě do poloměkka.

    Hotové scedím, proliju studenou vodou, opět sliju a promíchám s olejem, aby se neslepily.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte