Kuřecí curry s květákovou "rýží" - LC

Laduš

Kuřecí curry s květákovou "rýží" - LC

Existuje spousta tradičních receptů na curry nejen z Indie, ale i z ostatních zemí jihovýchodní Asie. Můžete se jich držet, nebo vytvořit svůj vlastní, jako já tento. Není náročný na přípravu a co se týče pálivosti, tak bych řekla, že je středně ostrý, spíš jemnější. Ale samozřejmě každý máme ty chutě jiné. :)

Postup přípravy

  1. Ve větší hluboké pánvi osmahneme na oleji drobně nakrájenou cibuli, přidáme prolisovaný česnek, nastrouhaný zázvor a koření. Opět lehce osmahneme.

    Přidáme maso nakrájené na střední kousky, důkladně promícháme a orestujeme.

    Přidáme oloupaná a nakrájená rajčata a kokosové mléko, osolíme a za občasného promíchání povaříme cca 15 - 20 minut.

    Pokud chcete omáčku řidší, přiklopte pokličkou. Pokud hustší, nechte odkryté.

  2. Květák nastrouháme, osolíme a osmahneme na pánvi na másle. Pak podlijeme vodou a ještě vaříme, dokud se voda zcela nevydusí.

    Tuto úpravu jsem si oblíbila nejvíce, květák není křupavý a syrový, je krásně měkký a připomíná rýži. :)

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte