KRůTÍ VÝPEČKY SE ŠPENÁTEM A BRAMBOROVÝ KNEDLÍK

Danula

KRůTÍ VÝPEČKY SE ŠPENÁTEM A BRAMBOROVÝ KNEDLÍK

Postup přípravy

  1. Maso nakrájíme na větší kousky, vložíme do pekáče, posypeme drceným kmínem a sušeným česnekem, osolíme, zakápneme olejem a důkladně promícháme. Zakryjeme poklicí a necháme do druhého dne uložené v lednici.

  2. Hodinku před pečením maso vyndáme z lednice a necháme v pokojové teplotě" rozdýchat". Pak do pekáče přidáme nakrájený česnek, přidáme 3 vrchovaté lžíce sádla, podlijeme vodou a zakryjeme neprodyšně alobalem.

  3. Troubu rozpálíme na 200 stupňů, vložíme pekáč s masem a po chvíli ztlumíme na 170 stupňů. Při této teplotě pečeme asi 1 a půl hodinky. My máme rádi, když se masíčko doslova rozpadá, takže proto peču déle. Před koncem pečení alobal odstraníme a dopékáme do barvy.

  4. Cibuli a česnek orestujeme na oleji, přilijeme mléko a přidáme zmrazený špenát. Hrnec přiklopíme pokličkou, ztlumíme plotnu a necháme špenát povolit. Pak po částech opatrně vmícháme mouku, aby se nám neutvořily hrudky, důkladně rozmícháme, osolíme a za občasného míchání povaříme, dokud nezhoustne natolik, že se nám začne lehce lepit na vařečku. Dle chuti dosolíme, můžeme přidat sušený česnek nebo špetku mletého chilli pro výraznější aroma a dochutíme Podravkou.

  5. Brambory nastrouháme nebo důkladně rozšťoucháme, přidáme vejce, sůl, mouku a krupičku a zpracujeme hladké nelepivé těsto. V případě potřeby ještě přidáme trochu mouky. Pracujeme rychle, bramborové těsto má tendenci dlouhým stáním řídnout!

  6. Rozdělíme na 3 stejně velké části, vyválíme šišky asi o průměru 6cm a vhazujeme do vroucí osolené vody. Ihned odspodu nadzvedneme vařečkou, aby nepřisedly ke dnu a za občasného promíchání vaříme asi 20 minut. Ještě teplé krájím nití na cca 1cm silné plátky a ukládám do nahřáté mísy.

    Většinou dělám dvě várky, aby mi něco zbylo do zásoby.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte