Křehké řezy

Česnek a kuchyně, základ mojí kuchyně

Účastní se soutěže: Vypečené dobroty

Křehké řezy

Měla jsem kelímek mascarpone a potřebovala jsem se ho nějak sympaticky zbavit. :) Tak jsem hledala něco lehkého a rychlého. V alberťáckém magazínu měli recept na domácí míša řezy. Použila jsem recept na korpus, krém už jsem si udělala po svém. Výborný dezert, hotový za 30 minut. :)

Postup přípravy

  1. Rozehřejte troubu na 190 °C a plech vyložte pečicím papírem. Žloutky vyšlehejte s cukrem na světlý krém. Bílky v jiné misce vyšlehejte na pevný sníh. Do žloutkové směsi vmíchejte kakao a opatrně zapracujte polovinu vyšlehaných bílků, pak zbylou polovinu. Těsto rozetřete na připravený plech a pečte asi 8 minut. Vyjměte z trouby a nechte zchladnout.

  2. Máslo vyšlehejte s vanilkovým cukrem. Přidejte mascarpone, mléko a vyšlehejte do nadýchaného krému. Korpus rozpulte, jednu polovinu potřete krémem.

  3. Těsto je na malý plech.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte