- 1h
- 20 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
brambory vařené ve slupce
|
300 g |
hladká mouka pšeničná
|
400 g |
tuk ztužený na pečení - Hera
|
150 g |
cukr moučka
|
100 g |
vaječný žloutek
|
2 kusy |
kypřící prášek do perníku
|
1 kus |
Náplň | |
jablka
oloupat, nastrouhat nahrubo
|
1 000 g |
cukr krupice
|
3 lžíce |
skořice mletá
|
2 lžičky |
rozinky
|
2 lžíce |
Postup přípravy
-
Zpracovat na těsto, polovinu roztáhneme pomocí válečku na plech vymaštěný a vysypaný, dáme jablíčka, možno skořici, rozinky, oříšky, trochu cukru a přikryjeme zbytkem rozváleného těsta. Navineme těsto na pomoučený váleček, a tak se nám podaří ho krásně dát na jablíčka.
-Pečeme do růžova, asi tak 20-30 minut na 175-180°C
Makronutrienty
78%
7%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 778 kJ | 808 kJ |
Kalorická hodnota | 186 kcal | 193 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
31,3 g
7,92 g |
32,5 g
8,24 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 3,13 SVJ | 3,25 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
6,07 g
1,57 g |
6,31 g
1,63 g |
Bílkoviny | 2,92 g | 3,04 g |
Sůl | 0,354 g | 0,368 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů