Mám už domácí červenou řepu, taky jsem dceři a sobě zkusila upéct tento nízkosacharidový moučník:). Je vláčný, moc dobrý a navíc zdravý:). Forma 22 cm průměr.
- 1h
- 8 kusů
- jednoduché
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
červená řepa
|
160 g |
vajíčka
|
2 kusy |
mouka z vlašských ořechů
|
100 g |
xylitol
|
1 lžíce |
kokosový olej
|
2 lžíce |
bílý jogurt smetanový
|
1 lžíce |
kakaový prášek, holandské kakao
|
2 lžíce |
kypřící prášek do pečiva
|
0,5 kusu |
rybíz červený
|
20 g |
Krém | |
tvaroh měkký tučný
|
1 kus |
smetana ke šlehání, šlehačka
|
0,5 kusu |
rybíz červený
|
20 g |
marmeláda malinová, džem
|
2 lžíce |
Postup přípravy
-
Syrovou červenou řepu si oloupeme a najemno nastrouháme.
Ušleháme si bílky.
Vše ostatní smícháme, bílky lehce přimícháme. Já dala i červený rybíz do těsta pro chuť.
-
Do formy dáme těsto a pečeme asi 45 minut/180°C, zkusíme špejlí.
Necháme vychladit, zatím si uleháme šlehačku, přišleháme tvaroh a máme krém.
-
Korpus jsem potřela LC marmeládou, natřela krém, posypala hrstí rybízu a šup do ledničky.
Vychlazený je moc dobrý:)
Makronutrienty
32%
20%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 958 kJ | 1 081 kJ |
Kalorická hodnota | 229 kcal | 258 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
11,9 g
6,27 g |
13,4 g
7,08 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,19 SVJ | 1,34 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
17,8 g
7,17 g |
20,1 g
8,09 g |
Bílkoviny | 7,43 g | 8,39 g |
Sůl | 0,46 g | 0,52 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů