Kokosovo-ovocná torta

Lucia Mikolášová

Účastní se soutěže: Vypečené dobroty

Kokosovo-ovocná torta

Ďalšia ríbezľová kráska s citrónovým korpusom a kokosom, s kávovým krémom a ganache, dozdobená ovocím

Postup přípravy

  1. Oddelíme si žĺtky a bielka, bielka s cukrom vyšľaháme dotuha a postupne zašľaháme po jednom žĺtka, postupne pridáme olej a vodu. Múku si zmiešame s PDP a preosiatu zmes zľahka vmiešame do cesta. Pridáme nastrúhanú citrónovú kôru a kokos.Pečieme 45 min pri teplote 180 °.

  2. Pripravíme si krém zmiešaním všetkých surovín a dáme stuhnúť do chladničky.Vychladený korpus si rozrežeme na 2-3 časti a plníme striedavo plát-plnka-ovocie-plát.

  3. Navrch dáme ganache polevu (roztopíme čokoládu, pridáme smotanu a miešame pokiaľ sa pekne nespoja) a dozdobíme ovocím

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte