Ďalšia ríbezľová kráska s citrónovým korpusom a kokosom, s kávovým krémom a ganache, dozdobená ovocím
- 4h:15m
- 16 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Korpus | |
---|---|
vajíčka
|
6 kusů |
cukr krystal
|
180 g |
voda
|
60 ml |
olej řepkový
|
60 ml |
hladká mouka pšeničná
|
200 g |
kypřící prášek do pečiva
|
0,5 kusu |
kokos sušený, strouhaný
|
1 lžíce |
citrón
|
1 kus |
Krém | |
ricotta, syrovátkový sýr
|
200 g |
tvaroh měkký polotučný
|
500 g |
zakysaná smetana
|
200 g |
káva instantní
|
1 lžíce |
cukr moučka
|
70 g |
Poleva | |
smetana ke šlehání, šlehačka
|
100 g |
čokoláda hořká na vaření
|
150 g |
Na ozdobu | |
rybíz červený
|
100 g |
borůvky
|
1 hrst |
hroznové víno
|
100 g |
Postup přípravy
-
Oddelíme si žĺtky a bielka, bielka s cukrom vyšľaháme dotuha a postupne zašľaháme po jednom žĺtka, postupne pridáme olej a vodu. Múku si zmiešame s PDP a preosiatu zmes zľahka vmiešame do cesta. Pridáme nastrúhanú citrónovú kôru a kokos.Pečieme 45 min pri teplote 180 °.
-
Pripravíme si krém zmiešaním všetkých surovín a dáme stuhnúť do chladničky.Vychladený korpus si rozrežeme na 2-3 časti a plníme striedavo plát-plnka-ovocie-plát.
-
Navrch dáme ganache polevu (roztopíme čokoládu, pridáme smotanu a miešame pokiaľ sa pekne nespoja) a dozdobíme ovocím
Makronutrienty
53%
15%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 058 kJ | 1 598 kJ |
Kalorická hodnota | 253 kcal | 382 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
24,3 g
14,2 g |
36,7 g
21,4 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,43 SVJ | 3,67 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
14,8 g
5,26 g |
22,4 g
7,94 g |
Bílkoviny | 6,64 g | 10 g |
Sůl | 0,228 g | 0,345 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů