Tento dort je k výročí člena s číslem 600 v poradně na fcb “nutriční a výživová poradna”
- 50m
- 12 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Korpus | |
---|---|
100 g |
100 g |
100 g |
100 g |
50 g |
50 g |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
Náplň | |
0,7 litru |
0,7 litru |
1 kus |
1 kus |
puding s příchutí vanilky, prášek 2 kusy |
2 kusy |
2 lžíce |
2 lžíce |
50 g |
50 g |
20 g |
20 g |
sladidlo na bázi stévie, steviol glykosidů 1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Vytvořte hmotu, kterou natlačte na dno formy.
-
Rozšlehejte kefír s tvarohem a 1 pudinkem, přidejte sladidlo. Rozdělte na 2/3. Do menší časti rozmixujte borůvky a 1 vanilkový pudink.
Postupně po lžičkách vrstvěte. 2 lžíce bílé – 1 lžíce borůvkové smesi.
-
Pečte na 180 st – 40 minut.
Nechte vychladit.
Dobrou chuť!
Redukujíci 150 g na snídani i dopolední svačinku.
Makronutrienty
53%
24%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 613 kJ | 789 kJ |
Kalorická hodnota | 146 kcal | 189 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
15,6 g
4,38 g |
20,1 g
5,64 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,56 SVJ | 2,01 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
6,83 g
2,5 g |
8,8 g
3,22 g |
Bílkoviny | 7,12 g | 9,17 g |
Sůl | 0,112 g | 0,145 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů