Dva roky jsem žila v Holandsku a až dnes při vaření mě napadlo, že jsem jim mohla náš český holandský řízek ukázat:)))
A příloha mě napadla dnes v obchodě. Musím se pochválit, protože mi fakt chutná :D
- 30m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Kaše | |
---|---|
kedlubna
|
150 g |
sůl
|
1 lžička |
kurkuma mletá
|
0,5 lžičky |
lučina
|
80 g |
kapusta růžičková
|
150 g |
Postup přípravy
-
Kedluben jsem povařila s růžičkovou kapustou v osolené vodě s trošičkou kurkumy. Potom jsem rozmixovala s Paloučkem (půl kostky) a hotovo :)
-
Podáváme jako přílohu například s holandským či jiným řízkem, pečeným masem...to už dle vaší chuti.
Makronutrienty
32%
31%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 353 kJ | 683 kJ |
Kalorická hodnota | 84,4 kcal | 163 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,87 g
1,62 g |
9,43 g
3,13 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,487 SVJ | 0,943 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
5,8 g
23,9 g |
11,2 g
46,2 g |
Bílkoviny | 4,74 g | 9,16 g |
Sůl | 1,77 g | 3,42 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů