Kávový LC perník...takový pokus, dezert vyšel a všem moc chutal
https://www.instagram.com/anetschneiderova/
- 30m
- 8 kusů
- jednoduché
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
vajíčka
|
4 kusy |
mandle mleté
|
140 g |
mouka kokosová
|
50 g |
kypřící prášek do pečiva
|
0,5 kusu |
kakaový prášek, holandské kakao
|
1 lžíce |
kořenicí směs perníkové koření
|
1 lžíce |
káva silná, hotový nápoj
|
100 ml |
kokosové mléko
|
100 ml |
xylitol
|
1 lžíce |
sůl
|
1 špetka |
Krém | |
tvaroh měkký tučný
|
1 kus |
kakaový prášek, holandské kakao
|
1 lžíce |
xylitol
|
1 lžíce |
kokos sušený, strouhaný
|
2 lžíce |
Postup přípravy
-
Bílky si vyšleháte se špetkou soli. Žloutky smícháte s ostatními mokrými ingrediencemi a suché ingredience smícháte dohromady v jiné misce. Poté promícháte dohromady a nakonec přidáte na několikrát sníh z bílků. Pečete na 170 stupňů 20 minut.
-
Necháte vychladnout a pomažete tvarohem a posypete kokosem. Doufám, že bude chutnat a nezapomeňte mě označit pokud budete zkoušet:)
Makronutrienty
25%
28%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 013 kJ | 1 176 kJ |
Kalorická hodnota | 242 kcal | 281 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
9,92 g
2,56 g |
11,5 g
2,97 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,992 SVJ | 1,15 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
18,5 g
7,35 g |
21,5 g
8,53 g |
Bílkoviny | 10,8 g | 12,6 g |
Sůl | 0,572 g | 0,664 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů