Koláč plný tvarohu a ovoce, pro nízkosacharidové stravování, jednoduchý a výborný.
- 50m
- 12 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
200 g |
200 g |
50 g |
50 g |
50 g |
50 g |
50 g |
50 g |
4 lžičky |
4 lžičky |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 1 lžička |
1 lžička |
2 kusy |
2 kusy |
Náplň tvaroh | |
250 g |
250 g |
1 kus |
1 kus |
1 lžička |
1 lžička |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
Navrch | |
2 hrsti |
2 hrsti |
2 hrsti |
2 hrsti |
2 lžíce |
2 lžíce |
Postup přípravy
-
Jogurt smícháme s vajíčky a pak postupně se zbylými ingrediencemi a pořádně promícháme. Dáme předpéct na 170° cca 15 minut.
-
Mezitím smícháme +tvaroh+žloutek + erythritol a pár kapek vanilkové esence. Tvarohovou směs rozprostřeme na zapečený korpus, posypeme ovocem a nahoru nasypeme trochu kokosu nebo plátkových mandlí (já dala kokos).
-
Pečeme na 180° zhruba 35 - 40 minut.
Makronutrienty
29%
24%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 743 kJ | 715 kJ |
Kalorická hodnota | 178 kcal | 171 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
8,2 g
2,18 g |
7,88 g
2,1 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,82 SVJ | 0,788 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
13,5 g
6,89 g |
13 g
6,63 g |
Bílkoviny | 6,73 g | 6,47 g |
Sůl | 0,165 g | 0,158 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů