Moje nejoblíbenější nízkosacharidová snídaně - plná bílkovin a zdravých tuků.
- 3m
- 1 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Hmota | |
---|---|
3 lžíce |
3 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
20 g |
20 g |
2 lžičky |
2 lžičky |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Smíchám jogur s tavrohem, posypu domácími bobulemi z mrazáku (tady černý rybíz, někdy muchovník, maliny, jahody...).
Navrch mandlové lupínky a cejlonskou skořici...mňam.
Makronutrienty
25%
29%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 611 kJ | 923 kJ |
Kalorická hodnota | 146 kcal | 221 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,71 g
2,79 g |
8,63 g
4,22 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,571 SVJ | 0,863 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
10,7 g
5,45 g |
16,2 g
8,23 g |
Bílkoviny | 6,82 g | 10,3 g |
Sůl | 0,081 g | 0,123 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů