- 30m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Játra | |
---|---|
játra kuřecí
|
400 g |
pepř černý mletý
|
1 špetka |
hrášek mražený
|
80 g |
smetana na vaření
|
250 ml |
sýr s modrou plísní, niva
|
110 g |
Zeleninová kaše | |
kedlubna
|
2 kusy |
brambory konzumní pozdní
|
170 g |
smetana ke šlehání, šlehačka
|
20 ml |
sůl
|
1 lžička |
kořenicí směs kari, jemné
|
1 špetka |
Postup přípravy
-
Játra nakrájíme na kousky a dáme na rozpálenou pánev. Orestujeme a opepříme. Přidáme hrášek, smetanu a nivu. A vaříme, dokud se smetana nezredukuje.
Kedlubnu a brambory nakrájíme na kostičky a uvaříme se solí a kari (pro barvu kaše) do měkka. Scedíme, přidáme smetanu a rozmixujeme na kaši.
Makronutrienty
27%
42%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 569 kJ | 3 349 kJ |
Kalorická hodnota | 136 kcal | 801 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
6,71 g
1,55 g |
39,5 g
9,11 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,671 SVJ | 3,95 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
7,62 g
11,6 g |
44,9 g
68,6 g |
Bílkoviny | 10,5 g | 61,6 g |
Sůl | 0,968 g | 5,7 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů