Na neděli upečeno
- 1h
- 12 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
hladká mouka ječná
|
250 g |
cukr krystal
|
120 g |
vajíčka
|
1 kus |
kypřící prášek do pečiva
|
0,5 kusu |
mléko polotučné 1,5% tuku
|
0,5 hrnku |
olej řepkový
|
0,3 hrnku |
sůl
|
1 špetka |
Krém | |
smetana ke šlehání, šlehačka
|
1 kus |
tvaroh měkký polotučný
|
1 kus |
zakysaná smetana
|
1 kus |
želatinový ztužovač
|
1 lžíce |
Navrch | |
jahody
|
300 g |
želé cukrárenské červené
|
20 g |
Postup přípravy
-
vše smíchat,korpus je velmi jednoduchý,ač se tak nezdá,ale je velmi vláčný a výborný..Je to na malý plech,upéct při 180stupních 20 minut..
-
Krém:vyšlehat 1šlehačku,pak zašlehat 1tvaroh,1zakysanou smetanu.Přidala jsem 1ztužovač do krému Dr.oetker nebo lze přidat 1želatinu v prášku,udělat dle návodu a zamíchat do krému.
-
Vychladlý korpus potřít krémem,na to nakrájet jahůdky a polít želatinou na dorty,já mám červenou(příprava dle návodu).
Makronutrienty
50%
12%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 205 kJ | 1 496 kJ |
Kalorická hodnota | 288 kcal | 358 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
25,1 g
11 g |
31,1 g
13,6 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,51 SVJ | 3,11 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
19 g
5,07 g |
23,6 g
6,29 g |
Bílkoviny | 6,18 g | 7,67 g |
Sůl | 0,324 g | 0,402 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů