Jahůdky na zahradě už rostou, takže určitě zkuste nízkosacharidové jahodové knedlíky :)
instagram:anetschneiderova
- 1h
- 14 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
250 g |
250 g |
2 kusy |
2 kusy |
60 g |
60 g |
1 lžička |
1 lžička |
vláknina psyllium, jitrocelová 10 g |
10 g |
Navrch | |
2 lžíce |
2 lžíce |
kakaový prášek, holandské kakao 2 lžičky |
2 lžičky |
dovnitř 14 kusů |
14 kusů |
Postup přípravy
-
Vše smícháte a necháte v lednici odpočinout alespoň půl hodiny! Toto nesmíte přeskočit, jinak se vám mohou ve vodě rozpadnout!
-
Poté si vezmete kousek těsta, rozplácnete a obalíte jahodu. Uhladíte a oválíte v ruce. Vaříte 5 minut a poté nechte alespoň 10 minut na prkénku odpočinout.
-
Podáváte s čím máte rádi, přítel jí knedlíky třeba nejraději s kakaem, což můžete vidět na fotce. Mnozštví vyjde na cca 14 knedlíků podle velikosti jahod.
Více receptů na instagramu: anetschneiderova
Makronutrienty
37%
41%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 444 kJ | 279 kJ |
Kalorická hodnota | 106 kcal | 66,8 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
7,38 g
4,22 g |
4,64 g
2,65 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,738 SVJ | 0,464 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
4,42 g
2,54 g |
2,78 g
1,6 g |
Bílkoviny | 8,29 g | 5,22 g |
Sůl | 0,09 g | 0,057 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů