![Karfioláky – nízkosacharidové tacos](https://www.jidelniplan.cz/obrazky/soubory/1686/DQPLDZ44H4/recipes.view.hero/Karfiolaky++nizkosacharidove+tacos+mini.jpg)
Oceníte k mexickým kořeněným jídlům...low carb (nízkosacharidové) tacos
- 1h
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
vláknina psyllium, jitrocelová 10 g |
10 g |
2 kusy |
2 kusy |
200 g |
200 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Květák očistíme a rozebereme ho na růžičky. Ty pak vložíme do mixéru a umixujeme na jemno.
Květákový kuskus vložíme do hrnce s vodou a vaříme do měkka.
-
Uvařený květák zcedíme přes plátno a důkladně vyždímeme veškerou vodu. Opatrně je to velice horké.
Zcezený květák přendáme do mísy, přidáme dvě vejce, citrónovou šťávu, petrželku a Psyllium. Směs osolíme, opepříme a vše dokladně promícháme.
-
Z hotové směsi tvořříme tenké placičky, které pečeme buď v troubě na plechu vyložený pečícím papírem a pokapaným kokosovým olejem na 180°C cca 20 minut nebo na teflonové pánvi potřené kokosovým olejem na tředním plameni cca 3 minut z každé strany
-
Plníme dle libosti nebo používáme jako přílohu k masu.
Makronutrienty
32%
43%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 287 kJ | 503 kJ |
Kalorická hodnota | 68,6 kcal | 120 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,96 g
1,26 g |
6,93 g
2,2 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,396 SVJ | 0,693 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
3,24 g
1,08 g |
5,67 g
1,9 g |
Bílkoviny | 5,33 g | 9,34 g |
Sůl | 1,91 g | 3,35 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů