Skvělá lowcarb buchta podobná bublanině, ale je to jako když jíte jahodový kompot s buchtou ...říká autor Jozef Kabát, děkujeme :)
- 4h
- 12 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
mražené jahody
|
1 kg |
mandlová mouka
|
160 g |
mouka kokosová
|
40 g |
erythritol, sukrin
|
150 g |
vejce slepičí velké, l
|
10 kusů |
guarová guma
nemusí být
|
2 lžičky |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů
|
2 lžičky |
rum (originál tuzemský)
|
4 lžíce |
sůl
|
1 špetka |
Poleva | |
čokoláda hořká, 80 - 90%
|
100 g |
smetana ke šlehání, šlehačka
|
200 ml |
mandle lupínky
|
50 g |
Postup přípravy
-
Bílky se solí jsem vyšlehal do tuhého sněhu, postupně zašlehával erythritol, potom žloutky po jednom a nakonec přidal rum. Vedle jsem si smíchal mouky, PDP a gumu, kterou jsem do sněhu přes síto prosel a pomalu stěrkou vmíchal. Na plech (26 x 37 cm) na pečící papír jsem po celé ploše pokladl mražené jahody, na ně rozetřel těsto a pekl jako obrácený koláč v rozpálené troubě na 180 °C cca 45 minut, do zhnědnutí vrchu korpusu. Nechal jsem pár hodin chladnout.
-
Po úplném vychladnutí pekáč s buchtou otočil na jiný papír a vložil zpět do formy a poté rozetřel polevu. Na polevu jsem jen rozpustil čokoládu se smetanou na vodní lázni a po spojení zamíchal mandlové plátky.
Makronutrienty
36%
21%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 708 kJ | 1 418 kJ |
Kalorická hodnota | 169 kcal | 339 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
10,3 g
3,69 g |
20,7 g
7,39 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,03 SVJ | 2,07 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
12,2 g
4,06 g |
24,5 g
8,14 g |
Bílkoviny | 6,06 g | 12,1 g |
Sůl | 0,239 g | 0,478 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů