Jablkový krémeš

Dagmar Kazdová

Účastní se soutěže: Vypečené dobroty

Jablkový krémeš 1 další fotka

Postup přípravy

  1. Jablka nastrouháme, trochu vymačkáme a slijeme šťávu . Vanilkový cukr přisypeme k jablkům a promícháme. Plech vyložíme alobalem nebo pečícím papírem a rozetřeme jablkovou náplň.

  2. Žloutky vymícháme s cukrem a vodou do pěny. Mouku smícháme s práškem do pečiva a zlehka přimícháme do žloutků. Nakonec přidáme vyšlehaný sníh z bílků. Těsto rovnoměrně rozetřeme na jablkovou náplň a upečeme při cca 160-170 °C. Necháme vychladnout.

  3. Mezitím uvaříme pudink z mléka a zlatého klasu . Máslo ušleháme s práškovým cukrem a přidáme vychladlý pudink (pudink během chladnutí občas promícháme, aby se nevytvořil škraloup). Důkladně prošleháme.

  4. Vychladlý koláč překlopíme na druhý plech a opatrně odstraníme alobal. Pudinkovou náplň rozetřeme na jablkovou náplň. Nakonec vyšleháme šlehačku ze smetany a ztužovačů a natřeme na pudinkovou náplň. Povrch posypeme skořicí nebo strouhanou čokoládou (a necháme ztuhnout v chladničce. Doporučuje se skladovat v chladničce celou dobu, vychlazený chutná nejlépe.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte