ITALSKÁ FRITTATA - LC

lowcarb_zuzi

ITALSKÁ FRITTATA - LC

Frittata je původem italský pokrm podobný omeletě. Jde o omeletu, která se pomalu dopéká v troubě, může se jíst teplá i studená. Tento pokrm je vhodný ke snídani, obědu i večeři a nejlepší je se zeleninovým salátem.

Více inspirace hledejte zde ➡️https://www.instagram.com/lowcarb_zuzi/

Postup přípravy

  1. Cibuli nakrájíme na půlkolečka a opečeme na másle, dokud nebude lehce nazlátlá. Poté do pánve přidáme rozšlehaná vejce s mlékem, solí, pepřem a chvilku pečeme. Až se směs začne od krajů pánve propékat, přidáme do ní celé olivy a na plátky nakrájenou sušenou šunku.

  2. Pánev přendáme do předehřáté trouby a frittatu dopečeme (cca 6 - 8 minut na 190°). Ke konci pečení jsem nahoru přidala na kousky nakrájenou goudu. Podáváme se zeleninovým salátem.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte