INDICKÁ KUŘECÍ SMĚS S OPEČENÝM BRAMBOREM

Danula

Účastní se soutěže: Osvědčené kuchařské trumfy

INDICKÁ KUŘECÍ SMĚS S OPEČENÝM BRAMBOREM

Občas to chce něco pikantnějšího...

Postup přípravy

  1. Maso nakrájíme na silnější proužky, posypeme grilovacím kořením a kari, pokapeme tmavou sojovou omáčkou, důkladně promneme a uložíme přes noc do ledničky.

  2. Poté na oleji orestujeme cibuli s česnekem, přisypeme čerstvou zeleninu a zprudka opečeme. Odložíme stranou do misky, do pánve přidáme olej a zprudka na něm zarestujeme maso. Zalijeme tmavou sojovou omáčkou, přidáme zeleninu, Sambal Oelek, fazolové klíčky, kari, asi lžičku cukru a kostku bujonu, rozmíchanou v troše vody. Promícháme, případně zahustíme trochou hotové jíšky a dochutíme solí.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte