Hraběnčin koláč - LC

Laduš

Hraběnčin koláč - LC

Velmi jednoduchý a lahodný lowcarb dezert. Zvolila jsem kulatou formu, ráda v ní peču, ale můžete péct samozřejmě na malém plechu a pak budete mít hraběnčiny řezy.

Postup přípravy

  1. Oddělila jsem žloutky od bílků. Ze žloutků, sladidla, másla, mouky a prášku do pečiva jsem ručně vypracovala těsto. Jednu třetinu těsta jsem zabalila do fólie a dala do mrazáku. Zbylé těsto jsem také zabalila do fólie a dala do ledničky. Já jsem to tam měla dvě hodiny, ale mohla by stačit i hodina.

  2. Jablka jsem oloupala, zbavila jadřinců a nastrouhala na hrubém struhadle. Z bílků a soli jsem vyšlehala tuhý sníh. Před koncem šlehání jsem přidala sladidlo.

  3. Těsto z ledničky jsem rozválela mezi dvěma pečícími papíry a přendala na dno formy. Formu jsem nevymazávala. Těsto však můžete do formy i namačkat.

    Formu s těstem jsem vložila do předehřáté trouby a pekla 10 minut na 180 stupňů.

  4. Na předpečené těsto jsem navrstvila jablka, která jsem posypala skořicí.

    Pak jsem přidala sníh a stěrkou ho uhladila. Těsto z mrazáku jsem nastrouhala na hrubém struhadle a posypala s ním povrch.

  5. Dopekla jsem v troubě, dokud těsto na povrchu nezezlátlo. 10 - 15 minut, podle toho, jak vám peče trouba.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte