Dýňový low carb cheesecake - koláč

Jogínka

Dýňový low carb cheesecake - koláč

Vždy jsem si říkala, jak asi chutná dýňový koláč. Věřte, že je skvělý. Hodí se nejen jako výborná odpolední low carb svačina či dezert, můžete si ho vzít třeba i do práce na svačinku. Dýňový nízkosacharidový tvarohový koláč, tzv cheescake je velice jednoduchý a rychlý. Tenhle je díky gorgonzole trochu pikantní, takže nečekejte nějaký sladký dezertík. Klidně jej vyzkoušejte i pokud neholdujete nízkosacharidové stravě. Místo xylitolu můžete dát trochu klasického cukru. Koláč je upečený ze základních surovin, ozdravíte s ním svůj jídelníček. Dobrou chuť :)

Postup přípravy

  1. Korpus - změklé máslo smícháme s mletými lněnými a slunečnicovými semínky, přidáme mleté ořechy a zpracujeme těsto. Těsto namačkáme do dortové formy a pečeme v troubě cca 20min při 160st.

  2. Dýni Hokkaido uvaříme doměkka, slijeme vodu a umixujeme tyčovým mixérem dohladka. K dýni přidáme ostatní suroviny určené na náplň, lehce umixujeme a nalijeme na upečený korpus.

  3. Cheesecake pečeme v troubě cca 45min. při teplotě 160st. Cheesecake je upečený, když okraj je pevný a narůžovělý, vnitřek se lehce chvěje. Po upečení vypneme troubu, lehce otevřeme dvířka a koláč necháme v troubě vychladnout. Před podáváním koláč vychladíme v lednici několik hodin, nejlépe přes noc.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte