Lahodný lowcarb dezert, zkuste :)
Další nápady, recepty, videa a inspirace:
@hrisny_lowcarb
https://instagram.com/hrisny_lowcarb?igshid=YzAwZjE1ZTI0Zg==
- 20m
- 12 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Korpus | |
|---|---|
|
mouka mandlová z mandlových jader 170 g |
170 g |
|
1 kus |
1 kus |
|
0,5 kusu |
0,5 kusu |
|
2 kusy |
2 kusy |
|
4 kusy |
4 kusy |
| Krém | |
|
250 g |
250 g |
|
140 g |
140 g |
|
10 g |
10 g |
|
1 hrst |
1 hrst |
|
50 g |
50 g |
|
30 g |
30 g |
Postup přípravy
-
Dýni povaříme doměkka s kořením, vyjmeme koření, rozmixujeme a necháme vychladnout. Přidáme mouku, vajíčko a pořádně promícháme. Formu vymažeme a rozložíme těsto, pečeme na 190 stupňů dozlatova.
-
Tvaroh, jogurt a sirup si smícháme. Naskládáme na korpus ovoce a čokoládu, zalijeme krémem a opět posypeme ovocem a čokoládou. Necháme zatuhnout v lednici.
Makronutrienty
33%
25%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 692 kJ | 714 kJ |
| Kalorická hodnota | 165 kcal | 171 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
9,33 g
3,92 g |
9,62 g
4,04 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,933 SVJ | 0,962 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
11,8 g
2,82 g |
12,2 g
2,91 g |
| Bílkoviny | 6,87 g | 7,08 g |
| Sůl | 0,069 g | 0,071 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů














