Dýňový koláč

Vařím k běhu

Účastní se soutěže: Spolu u stolu

Dýňový koláč

Postup přípravy

  1. V míse smíchejte hrnek namletých ovesných vloček, hrnek pohankové mouky, 4 vařené a nastrouhané brambory, 5 lžic cukru, 2 lžíce skořice a cca půl hrnku vody. Vzniklé těsto bude hodně husté, ale ne zcela tuhé. Těsto za pomoci stěrky dejte do olejem vymazané a celozrnnou pohankovou moukou vysypané dortové formy a 10 minut předpečte.

  2. Dýni (přibližně 1 kilo) zbavte semínek, nakrájejte na kousky a povařte doměkka – přebytečnou vodu slijte. Přidejte 2 vajíčka, 5 lžic cukru, lžíci skořice a 100ml zakysané smetany a rozmixujte na pyré.

  3. Dýňovou směs natřete na předpečený korpus, povrch posypte mandlemi a 20 dejte na 25 minut dopéct. Nechte zchladnout a před podáváním polijte rozpuštěnou hořkou čokoládou

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte