- 1h
- 8 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
ovesné vločky jemné
|
1 hrnek |
mouka pohanková hladká
|
1 hrnek |
brambory vařené ve slupce
|
4 kusy |
cukr krystal
|
5 lžic |
skořice mletá
|
2 lžičky |
voda
|
0,5 hrnku |
Náplň | |
dýně Hokkaido
|
1 000 g |
vajíčka
|
2 kusy |
cukr krystal
|
5 lžic |
skořice mletá
|
1 lžíce |
zakysaná smetana
|
100 g |
mandle lupínky
|
20 g |
čokoláda hořká, 70 - 85%
|
20 g |
Postup přípravy
-
V míse smíchejte hrnek namletých ovesných vloček, hrnek pohankové mouky, 4 vařené a nastrouhané brambory, 5 lžic cukru, 2 lžíce skořice a cca půl hrnku vody. Vzniklé těsto bude hodně husté, ale ne zcela tuhé. Těsto za pomoci stěrky dejte do olejem vymazané a celozrnnou pohankovou moukou vysypané dortové formy a 10 minut předpečte.
-
Dýni (přibližně 1 kilo) zbavte semínek, nakrájejte na kousky a povařte doměkka – přebytečnou vodu slijte. Přidejte 2 vajíčka, 5 lžic cukru, lžíci skořice a 100ml zakysané smetany a rozmixujte na pyré.
-
Dýňovou směs natřete na předpečený korpus, povrch posypte mandlemi a 20 dejte na 25 minut dopéct. Nechte zchladnout a před podáváním polijte rozpuštěnou hořkou čokoládou
Makronutrienty
77%
10%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 554 kJ | 1 530 kJ |
Kalorická hodnota | 132 kcal | 366 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
22,6 g
7,8 g |
62,6 g
21,6 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,26 SVJ | 6,26 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
3,63 g
1,02 g |
10 g
2,81 g |
Bílkoviny | 3,02 g | 8,34 g |
Sůl | 0,029 g | 0,08 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů