Dýňové rizoto s kuřecím masem

Marcela Šlehofrová - Vaříme bez tuku

Účastní se soutěže: Spolu u stolu

Dýňové rizoto s kuřecím masem

Postup přípravy

  1. Maso nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme a nasucho osmahneme na teflonové pánvi.

  2. Dýni očistíme a nakrájíme na kostičky.

    Rýži nasucho opečeme tak, aby získala lehce nahnědlou barvu.

    Podlijeme vývarem, osolíme a za častého míchání vaříme asi 10 minut. Přidáme dýni a dál vaříme. Podle potřeby podléváme vývarem.

  3. Když je rýže a dýně měkká, přidáme sýr, maso a jarní cibulku. Prohřejeme, aby se sýr rozpustil. Přikryjeme a necháme ještě 10 minut dojít. Výsledná konzistence by měla být krémová.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte