Výtečný podzimní lowcarb dezert, rychle hotový i snědený :)
Pro další recepty sem: www.lenyinspirace.cz
- 40m
- 12 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
vajíčka
|
3 kusy |
dýně Hokkaido
vařené
|
250 g |
xylitol, cukr březový
|
60 g |
kokosové mléko
|
400 ml |
prášek proteinový, vanilka
|
30 g |
mouka kokosová
|
60 g |
mandlová mouka
|
100 g |
skořice mletá
|
1 lžíce |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů
|
6 g |
Čokoládový krém | |
čokoláda hořká, 70 - 85%
|
150 g |
xylitol
|
40 g |
tvaroh měkký tučný
|
200 g |
Navrch | |
jahody
|
6 kusů |
smetana ke šlehání, šlehačka
|
250 ml |
kakaový prášek, holandské kakao
|
10 g |
Postup přípravy
-
Uvařenou dýni nastrouháme najemno i se slupkou.
Vejce, sladidlo a celou konzervu kokosového mléka (tuhá i tekutá část) rozmixujeme. Přidáme dýni a sypké suroviny. Vytvoříme hustější těsto.
-
Na plech dáme pečící papír a těsto na něj uhladíme do roviny.
❃ Pečeme na 180 °C cca 20 minut.
-
Náplň vytvoříme rozpuštěním čokolády, smícháním se sladidlem a vše postupně spojíme s tvarohem.
❃ Vychlazený korpus překrojíme na půlku. Jednu část potřeme čokoládovým krémem a přiklopíme druhou částí korpusu.
-
Vyšleháme šlehačku do tuha a potřeme povrch řezů, který posypeme kakaem.
Dozdobíme ovocem.
Makronutrienty
37%
18%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 990 kJ | 1 565 kJ |
Kalorická hodnota | 237 kcal | 374 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
14,8 g
4,52 g |
23,3 g
7,15 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,48 SVJ | 2,33 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
18 g
10,4 g |
28,4 g
16,5 g |
Bílkoviny | 7,05 g | 11,1 g |
Sůl | 0,193 g | 0,305 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů