Báječný, rychlý, vláčný...s jakýmkoliv ovocem....zkuste:)
- 40m
- 8 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
vajíčka
|
1 kus |
cukr krupice
|
0,5 hrnku |
zakysaná smetana
|
200 g |
polohrubá mouka špaldová
|
1 hrnek |
kypřící prášek do pečiva
|
1 kus |
skořice mletá
|
1 lžička |
Drobenka | |
hrubá mouka pšeničná
|
6 lžic |
cukr moučka
|
3 lžíce |
máslo
|
3 lžíce |
Navrch | |
blumy
|
10 kusů |
Postup přípravy
-
Troubu předehřejte na 180 °C. Suroviny na drobenku propracujte prsty. Kulatou formu o průměru asi 28 cm nebo plech s vyššími okraji vymažte máslem a vysypte hrubou moukou.
-
V míse utřete vejce s cukrem do světla, vmíchejte smetanu, prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva a dobře promíchejte. Těsto opatrně roztáhněte pomocí stěrky po celé ploše formy, poklaďte je rovnoměrně ovocem - banánem a rybízem - a nakonec na ně rozprostřete drobenku. Vložte do trouby a pečte 25-30 minut, až drobenka zezlátne a bude křupavá.
-
Pokud použijete rybíz, přidejte lžíci cukru do drobenky.
Makronutrienty
70%
9%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 211 kJ | 1 288 kJ |
Kalorická hodnota | 289 kcal | 308 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
40,9 g
18,9 g |
43,5 g
20,1 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 4,09 SVJ | 4,35 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
12,5 g
4,09 g |
13,3 g
4,35 g |
Bílkoviny | 5,02 g | 5,34 g |
Sůl | 0,744 g | 0,791 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů