Drobenkový bleskový koláč s blumami

Luci

Účastní se soutěže: Spolu u stolu

Drobenkový bleskový koláč s blumami 1 další fotka

Báječný, rychlý, vláčný...s jakýmkoliv ovocem....zkuste:)

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 180 °C. Suroviny na drobenku propracujte prsty. Kulatou formu o průměru asi 28 cm nebo plech s vyššími okraji vymažte máslem a vysypte hrubou moukou.

  2. V míse utřete vejce s cukrem do světla, vmíchejte smetanu, prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva a dobře promíchejte. Těsto opatrně roztáhněte pomocí stěrky po celé ploše formy, poklaďte je rovnoměrně ovocem - banánem a rybízem - a nakonec na ně rozprostřete drobenku. Vložte do trouby a pečte 25-30 minut, až drobenka zezlátne a bude křupavá.

  3. Pokud použijete rybíz, přidejte lžíci cukru do drobenky.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte