
Tenhle nemá chybu! Kombinace tofu krému s rybízem je báječná! Určitě ho co nejdřív zkuste
- 1h
- 8 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Korpus | |
---|---|
žloutky
|
4 kusy |
cukr krystal
|
6 lžic |
voda vlažná
|
6 lžic |
hladká mouka jáhlová, prosná
|
1 hrnek |
kypřící prášek do pečiva
|
3 lžičky |
mandle mleté
|
100 g |
vaječný bílek
|
4 kusy |
Krém | |
banány
|
1 kus |
tofu natural
|
400 g |
med včelí
|
2 lžíce |
Želé | |
rybíz červený
|
300 g |
voda
|
120 ml |
puding s příchutí vanilky, prášek
|
1 kus |
agar
|
3 lžičky |
voda
|
100 ml |
Ještě | |
marmeláda malinová, džem
|
4 lžíce |
Postup přípravy
-
Vyšleháme 4 žloutky se 6ti lžícemi cukru a 6ti lžícemi vody, přidáme 1 hrnek jáhlové mouky, 3 lžičky prášku do pečiva, půl hrnku namletých mandlí a znovu promícháme. Nakonec zlehka vmícháme sníh ze 4 bílků. Těsto nalijeme do olejem vymazané a kokosem vysypané dortové formy a pečeme v troubě na 180°C 20 minut.
-
Tyčovým mixerem rozmixujeme 1 banán a 2 tofu (360-400g) a 1-3 lžíce medu nebo cukru.
-
V hrnci svaříme misku rybízu se 120 ml vody, přidáme 1 vanilkový pudink a 3 lžičky agaru rozmíchané v 100 ml vody a 2 minuty povaříme.
-
Upečený korpus rozkrojíme, promažeme rybízovou (nebo jinou) marmeládou a polovinou tofu krému. Takto připravený dort vrátíme zpět do formy a nalijeme na něj rybízový pudink (mě se těsto při pečení o kousíček stáhlo, tudíž pudink mohl krásně stéct po stěnách). Necháme alespoň 3 hodiny ztuhnout v lednici (ale druhý den je ještě lepší ! )
Makronutrienty
69%
15%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 672 kJ | 1 560 kJ |
Kalorická hodnota | 161 kcal | 373 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
23,7 g
9,5 g |
54,9 g
22,1 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,37 SVJ | 5,49 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
5,32 g
0,942 g |
12,4 g
2,19 g |
Bílkoviny | 5,26 g | 12,2 g |
Sůl | 0,256 g | 0,595 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů