Korpus na dort - na dortovou formu průměru 24cm
- 2h:35m
- 16 porcí
- náročné
Potřebné suroviny
Korpus | |
---|---|
vajíčka
|
6 kusů |
cukr krupice
|
240 g |
olej řepkový
|
6 lžic |
sůl
|
1 špetka |
hladká mouka pšeničná
|
220 g |
kakaový prášek, holandské kakao
|
20 g |
Krém 1 | |
mléko polotučné 1,5% tuku
|
750 ml |
puding s příchutí vanilky, prášek
|
2 kusy |
vaječný žloutek
|
3 kusy |
polohrubá mouka
|
3 lžíce |
cukr moučka
|
4 lžíce |
máslo
|
230 g |
Krém 2 | |
mascarpone, vysokotučný smetanový krém
|
1 kus |
smetana ke šlehání, šlehačka
|
1 kus |
ztužovač šlehačky
|
10 g |
cukr moučka
|
2 lžíce |
Poleva | |
smetana ke šlehání, šlehačka
|
1 kus |
čokoláda hořká na vaření
|
200 g |
Postup přípravy
-
Bílky s cukrem mixovat robotem na max, až je to hodně tuhé. Pak přidávat po lžicích olej, žloutek po žloutku a stále mixovat na nižší výkon. Ručně přimícháme mouku. Pečeme na 180st. 45 minut.
-
Druhý korpus jsem dělala světlý ze 4 vajec.
-
Ze všech uvedených surovin uvaříme hustou kaši a necháme vychladnout. Do vychladlého přimixujeme 1 necelé máslo /pokojové teploty/.
-
Ušlehat šlehačku, zašlehat z lehka mascarpone a cukr a ochucovací pastu
-
200ml smetany ke šlehání nechat přejít varem, odstavit, do toho nalámat 200g čoko na vaření a rozmíchat do hladka.
Makronutrienty
48%
10%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 372 kJ | 2 515 kJ |
Kalorická hodnota | 328 kcal | 601 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
26,5 g
13,7 g |
48,6 g
25,2 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,65 SVJ | 4,86 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
22,6 g
11,6 g |
41,5 g
21,3 g |
Bílkoviny | 5,63 g | 10,3 g |
Sůl | 0,142 g | 0,26 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů