CUKETOVÉ DONUTY S KÁVOVOU POLEVOU

Kitchen Affair

Účastní se soutěže: Vypečené dobroty

CUKETOVÉ DONUTY S KÁVOVOU POLEVOU

Od chvíle, co jsem si za pár kaček pořídila plech na donuty, se jich nemůžeme nabažit. Pořád vymýšlím jak je ozvláštnit. Kombinace double chocolate nebo čokoláda s vanilkou nikdy neomrzí, ale mně poslední dobou docela baví nahrazovat část mouky ovocem nebo zeleninou. Ověřila jsem si to už u cuketové bábovky, taková náhrada přidá do těsta úplně neskutečnou vláhu.

Postup přípravy

  1. Cuketu nastrouhejte najemno a vymačkejte z ní přebytečnou vodu.

  2. Kokosové mléko, vejce a kokosový olej dejte do robotu a něchte několik minut prošlehat. Přidejte všechny zbývající suroviny a opět šlehejte. Nakonec přimíchejte cuketu.

  3. Pečte na donutovém plechu – vymazaném, formičky plňte zhruba na 3/4 – zhruba 15-20 minut na 180°C. Zda jsou koblížky upečené otestujte špejlí.

  4. Než budete donuty namáčet v polevě, nechte je úplně vychladnout.

  5. Poleva: Do menší misky dejte cukr a vanilkový extrakt. Lehce promíchejte. Pomalu – po lžičkách – přidávejte kávu, dokud nedostanete krásně hladkou polotekutou polevu.

  6. Hotové koblížky v ní z poloviny namočte a nechte zatuhnout.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte