Cuketová musaka - LC

Cuketová musaka - LC

Máme cuketu, zkusíme lowcarb variantu oblíbeného jídla?

Děkujeme Kaččce Kolníkové za bezva recept :)

Postup přípravy

  1. Cuketu oloupat a nakrájet na slabší plátky, posypat solí a nechat vyplakat.

    V hlubší pánvi na sádle orestovat cibulku pokrájenou na kostičky, česnek na plátky. Pak k tomu přidat mleté maso a osmažit. Přidat koření, rajčata a papriku nakrájenou na proužky vše nechat chvilku probublat. Pak kuličky nového koření vyndat.

  2. Vyplakanou cuketu osušit. Do zapékací mísy dát vrstvu cukety na ní část mleté směsi a zasypat sýrem, druhá vrstva je opět cuketa,masová směs a sýr poslední vrstva by měla být cuketa.

    Přikrýt alobalem a dát péct do trouby na 200 stupňů. Po 30-40 minutách sundat alobal a nechat zapéct vršek do zlatova. Upečené ještě zasypat sýrem a nechat ve vypnuté troubě sýr rozpustit.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte