- 1h:30m
- 16 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Korpus | |
---|---|
vajíčka
|
6 kusů |
cukr krystal
|
180 g |
voda
|
60 ml |
olej řepkový
|
60 ml |
hladká mouka pšeničná
|
200 g |
kakaový prášek, holandské kakao
|
1 lžíce |
skořice mletá
|
1 lžička |
kypřící prášek do pečiva
|
0,5 kusu |
Krém | |
ricotta, syrovátkový sýr
|
200 g |
tvaroh měkký polotučný
|
2 kusy |
smetana ke šlehání, šlehačka
|
1 kus |
vanilkový lusk
|
1 kus |
cukr moučka
|
70 g |
Poleva | |
smetana ke šlehání, šlehačka
|
100 g |
čokoláda hořká na vaření
|
150 g |
Na ozdobu | |
rybíz červený
|
50 g |
ostružiny
|
50 g |
Postup přípravy
-
Oddelíme si žĺtky a bielka, bielka s cukrom vyšľaháme dotuha a postupne zašľaháme po jednom žĺtka, postupne pridáme olej a vodu. Múku si zmiešame s PDP, kakaom a škoricou a preosiatu zmes zľahka vmiešame do cesta. Pečieme 45 min pri teplote 180 °
-
Pripravíme si krém zmiešaním všetkých surovín a dáme stuhnúť do chladničky.
-
Vychladený korpus si rozrežeme na 2-3 časti a plníme striedavo plát-plnka-ovocie-plát.
Navrch dáme ganache polevu (roztopíme čokoládu, pridáme smotanu a miešame pokiaľ sa pekne nespoja) a dozdobíme ovocím
Makronutrienty
53%
15%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 117 kJ | 1 515 kJ |
Kalorická hodnota | 267 kcal | 362 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
25,4 g
14,9 g |
34,5 g
20,2 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,54 SVJ | 3,45 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
15,6 g
6,46 g |
21,1 g
8,76 g |
Bílkoviny | 7,1 g | 9,63 g |
Sůl | 0,251 g | 0,341 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů