ČOČKA BELUGA S KOŘENOVOU ZELENINOU A UZENÝ HOVĚZÍ JAZYK

Danula

ČOČKA BELUGA S KOŘENOVOU ZELENINOU A UZENÝ HOVĚZÍ JAZYK

Na Nový rok by prý měla být čočka...zdravý a u nás oblíbený oběd.

Postup přípravy

  1. Čočku přebereme a propláchneme studenou vodou. V kastrolu na sádle orestujeme kořenovou zeleninu a cibuli, pak přidáme česnek, kurkumu a propláchnutou čočku, přihodíme koření, svázané do gázy, zalijeme vývarem a dusíme pod pokličkou jen mírným varem. Podle potřeby přiléváme vodu, vždy znovu zakryjeme pokličkou a vaříme cca 30 minut, dokud není čočka měkká.

  2. Poté dochutíme Vegetou a umeooctem (kdo nemá, použije nejlépe vinný ocet, kvasný lihový je příliš čpavý), osolíme a opepříme. Kdo chce, může případně zahustit jíškou.

  3. Pozn.: Tahle odrůda čočky se nemusí předem namáčet a zůstává pěkně pevná, je tak vhodná i na přípravu salátů. Má nízký glykemický index, takže je vhodná i pro diabetiky.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte