Citronový chlebíček

VEGGIE FISH

Účastní se soutěže: Chutné svačinky

Citronový chlebíček

Chlebíček je opravdu citronový, vláčný a nějak hrozně rychle mizí - netuším čím to je, asi se mi v kuchyni vytvořila černá díra (nebo to je důvod, proč mi ručička na váze ukazuje to, co ukazuje, ale spíš to bude ta černá díra).

Postup přípravy

  1. Do misky dejte cukr a vyšlehejte ho s olejem. Přidejte silken tofu a šlehejte dokud nezískáte téměř jednolité těsto (opravdu malé hrudky silken tofu nevadí). Přidejte rostlinné mléko, vanilkový extrakt, mouku smíchanou s kypřícím práškem a šlehejte dál. Nakonec přidejte citronovou šťávu a vanilkový extrakt.

  2. Těsto vlijte do předem vymazané a vysypané formy a pečte přibližně 1 hodinu při 180 °C. Před koncem pečení zkontrolujte špejlí zda je chlebíček opravdu hotový. Pokud se na špejli přilepí těsto, je potřeba péct déle.

  3. Chlebíček můžete buď pocukrovat nebo polít citronovou polevou připravenou z moučkového cukru a citronové šťávy. Udělejte ji hustou, ať dobře zatuhne a nestéká.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte