Chlebíček je opravdu citronový, vláčný a nějak hrozně rychle mizí - netuším čím to je, asi se mi v kuchyni vytvořila černá díra (nebo to je důvod, proč mi ručička na váze ukazuje to, co ukazuje, ale spíš to bude ta černá díra).
- 1h:30m
- 10 porcí
- jednoduché
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
olej řepkový
|
0,5 hrnku |
cukr krystal
|
1,5 hrnků |
tofu natural
|
200 g |
hladká mouka pšeničná
|
2 hrnky |
mléko rostlinné
|
0,75 hrnku |
citronová šťáva, čerstvá
|
2 lžíce |
kypřící prášek do pečiva
|
1 kus |
vanilkový extrakt
|
1 lžička |
Postup přípravy
-
Do misky dejte cukr a vyšlehejte ho s olejem. Přidejte silken tofu a šlehejte dokud nezískáte téměř jednolité těsto (opravdu malé hrudky silken tofu nevadí). Přidejte rostlinné mléko, vanilkový extrakt, mouku smíchanou s kypřícím práškem a šlehejte dál. Nakonec přidejte citronovou šťávu a vanilkový extrakt.
-
Těsto vlijte do předem vymazané a vysypané formy a pečte přibližně 1 hodinu při 180 °C. Před koncem pečení zkontrolujte špejlí zda je chlebíček opravdu hotový. Pokud se na špejli přilepí těsto, je potřeba péct déle.
-
Chlebíček můžete buď pocukrovat nebo polít citronovou polevou připravenou z moučkového cukru a citronové šťávy. Udělejte ji hustou, ať dobře zatuhne a nestéká.
Makronutrienty
69%
6%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 545 kJ | 1 876 kJ |
Kalorická hodnota | 369 kcal | 448 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
49,6 g
30,7 g |
60,2 g
37,3 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 4,96 SVJ | 6,02 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
17,8 g
0,913 g |
21,6 g
1,11 g |
Bílkoviny | 4,36 g | 5,29 g |
Sůl | 0,549 g | 0,667 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů