Cikánské řezy

Zdena

Cikánské řezy

Cikánské řezy patří mezi osvědčené vánoční cukroví. Dlouho vydrží, tedy pokud je někam schováte. Na řezy jsou použity jen základní suroviny. Jsou také méně oslazené, takže trochu zdravější, než verze plné cukru. Přeji dobrou chuť. Kousky jsou o velikosti cca 3x3,5cm.

Postup přípravy

  1. Těsto - změklé máslo, žloutky, cukr, mouku, citr. kůru propracujeme v hladké těsto. Vyválíme cca na sílu 3mm na pečícím papíře, dáme na plech a krátce předpečeme při 180C cca 10minut.

  2. Poleva - z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme cukr, zašleháme. Poté přidáme nastrouhanou čokoládu, sekané vlašské ořechy a citronovou kůru. Vzniklou hmotu natřeme na předpečenou placku a dopečeme do růžova cca 15minut. Po vychladnutí nakrájíme na kousky. Pokud se Vám nechce šlehat bílky můžete polevu udělat např. i tímto způsobem - nasekané ořechy opražte na pánvi, stáhněte teplotu, případně na chvilku dejte pánev plotýnky, k ořechům přidejte nalámanou čokoládu a pomalu ji na pánvi rozpusťte, pak pánev sejměte z plotýnky a důkladně vmíchejte bílky.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte