Cibulový koláč - LC

Cibulový koláč - LC

Oblíbená low carb oběd či večeře, variabilní těsto i náplň...děkujeme Jozefu Kabátovi za recept :)

Postup přípravy

  1. Suché suroviny smíchat. Vejce s vodou vyšlehat a přidat suchou směs. Nechat 15 minut odpočinout, těsto zhoustne.

  2. Těstem vyplnit formu 26 cm (na pečící papír). Korpus jsem pekl na 180 °C 30 minut. Vyndal, nechal vychladnout, sloupl papír a vrátil do formy. Pomazal zakysanou smetanou (180 g).

  3. Předtím jsem na pánvi zesklovatěl nakrájené 3 ks cibule na čtvrt měsíčky a odřezky šunky od kosti s tučným, množství podle chuti. Nakladl lžicí na zakysanku na korpus, posypal na kostičky sladkou kapii a tentokrát ještě kousky řapíkatého celeru. Pekl jsem dalších 15 minut + dalších 5 minut na horkovzduch. Po vyndání posypal pažitkou.

  4. Ke korpusu píši, že se mouka dá nakombinovat dle vlastních chutí (někdy místo dýňové dávám lněnou) a náplň vlastně také. Místo šunky jsem už dělal se slaninou, nebo anglickou. Korpus se dá udělat stejný na jakýkoliv slaný koláč, dělal jsem i sýrový (kozí) s uzeným lososem, nebo chřestem. Fantazii se meze nekladou.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte