Chlebová LC bageta z vlašských ořechů

Lidka

Chlebová LC bageta z vlašských ořechů

Kořeněná chlebová bageta.

Postup přípravy

  1. Poctivě smícháme všechny suché suroviny, přidáme vše mokré a důkladně promícháme, nejlépe mixérem. Na plech dáme pečící folii nebo papír, lehce poprášíme bambusovou vlákninou a zformujeme přes celý plech bagetu, širokou cca 15 cm a vysokou 3cm. Uděláme zářezy např. lžící a pečeme 50 minut na plechu a dalších 40 min na roštu. Dobu určitě dodržíme, jedině tak dosáhneme téměř suchého pečiva. Necháme v pootevřené troubě vychladnout, aby případná zbytková vlhkost mohla odejít.

  2. :)

    :)
    :)
  3. Chlebové koření můžeme nahradit směsí mletého fenyklu a koriandru. Přidávám ještě 1/2 lžičky drceného kmínu.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte