Cheesecake

Barbora Tinglová

Cheesecake

Tak jsem musela zas vyzkoušet něco nového a z čeho jsem měla docela strach :D A kdo ještě nezkoušel, určitě doporučuju, řadím mezi naše oblíbené dezerty, je to lahoda <3

Postup přípravy

  1. Sušenky nadrtíme na jemno, smícháme s rozpuštěným máslem, vytvoříme hmotu a dáme na dno dortové formy i trošku do výšky stěn formy. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180st. 10 minut.

  2. Rozmixujeme si si vejce s cukry a citrónovou šťávou, mixujeme pouze chvilku, do této směsky lehce zamixujeme mascarpone, opravdu jen lehce, aby se nám nesrazilo a zakysanou smetanu. Tuto směs nalejeme na upečený korpus ze sušenek a zarovnáne.

  3. Do trouby vyhřáté na 180st. dáme na dno plech s vodou a připravený cheesecake a pečeme cca 3/4 hodiny. Troubu neotvírat, krém by se mohl propadnout. Po 3/4 hodině zkontrolujeme, pokud je ke stěnám krém tuhý a uprostřed se klepe jako pudink, tak je to správně. Nepřepéct, vršek by byl popraskaný. Troubu vypneme, pootevřeme a cheesecake v ní necháme vychladnout. Po vychladnutí dáme chladit do troubu min. na 3 hodiny.

  4. Suroviny na přeliv krátce svařit.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte