Piškótový korpus, krém z lesných černíc a kokosu, dozdobená čokoládovo-karamelovou ganache, domácimi černicami, kúskami karamelu a kvetmi
- 1h:30m
- 16 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Korpus | |
---|---|
vajíčka
|
6 kusů |
cukr krystal
|
180 g |
voda vlažná
|
60 ml |
olej řepkový
|
60 ml |
hladká mouka pšeničná
|
200 g |
kypřící prášek do pečiva
|
0,5 kusu |
Krém | |
mascarpone, vysokotučný smetanový krém
|
1 kus |
tvaroh měkký polotučný
|
2 kusy |
cukr moučka
|
80 g |
ostružiny
|
0,5 hrnku |
kokos sušený, strouhaný
|
2 lžíce |
Poleva | |
smetana ke šlehání, šlehačka
|
100 g |
čokoláda hořká
|
100 g |
Na ozdobu | |
ostružiny
|
1 hrnek |
denivka, květy a poupata
|
50 g |
Postup přípravy
-
Oddelíme si žĺtky a bielka, bielka s cukrom vyšľaháme dotuha a postupne zašľaháme po jednom žĺtka, pridáme olej a vodu. Múku si zmiešame s PDP a preosiatu zmes zľahka vmiešame do cesta. Pečieme 45 min pri teplote 180 °.
-
Pripravíme si krém zmixovaním všetkých surovín a dáme stuhnúť do chladničky.
-
Vychladený korpus si rozrežeme na 2-3 časti a plníme striedavo plát-plnka-ovocie-plát.
Navrch dáme ganache polevu a dozdobíme.
Makronutrienty
52%
13%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 130 kJ | 1 511 kJ |
Kalorická hodnota | 270 kcal | 361 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
25,2 g
15,7 g |
33,6 g
21 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,52 SVJ | 3,36 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
16,5 g
7,44 g |
22,1 g
9,94 g |
Bílkoviny | 6,33 g | 8,46 g |
Sůl | 0,228 g | 0,304 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů