
Tato úprava celeru mi chutná mnohem víc, než když jsou hranolky pečené v troubě.
- 15m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Celerové hranolky | |
---|---|
celer
|
1 kus |
sůl
|
0,5 lžičky |
olivový olej
|
1 lžička |
Postup přípravy
-
CELEROVÉ HRANOLKY - celer jsem nakrájela na hranolky, které jsem krátce povařila v osolené vodě, asi tak 5 minut. Pak jsem vodu scedila, hranolky trochu osušila a vložila na pánev na rozehřátý olej. Ještě jsem je podle chuti trochu dosolila. Usmažila jsem je dozlatova a pak nechala okapat na papírových utěrkách.
-
SÝR - podle návodu se má péct na suché pánvi, ale já přidávám trošku olivového oleje, pak je ta kůrka krásně křupavá.
ZELENINA - polníček, rukola, okurka, cherry rajčátka, slunečnicová semínka, zakápnuto avokádovým olejem.
Makronutrienty
79%
13%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 200 kJ | 707 kJ |
Kalorická hodnota | 47,8 kcal | 169 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
9,09 g
1,58 g |
32,2 g
5,59 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,909 SVJ | 3,22 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
0,998 g
0,183 g |
3,53 g
0,648 g |
Bílkoviny | 1,48 g | 5,24 g |
Sůl | 0,67 g | 2,37 g |
Alergeny
- 9. Celer a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů