
- 25m
- 8 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
ovesné vločky jemné
|
50 g |
hladká mouka pohanková
|
50 g |
ořechy vlašské
|
20 g |
kypřící prášek do pečiva
|
1 lžička |
skořice
|
1 lžíce |
prášek proteinový, vanilka
|
20 g |
vajíčka
|
2 kusy |
mrkev
|
160 g |
jablka
|
140 g |
rozinky sušené
|
16 g |
tvaroh měkký polotučný
|
250 g |
prášek proteinový, vanilka
|
10 g |
Postup přípravy
-
Vločky a ořechy rozmixujeme do hladka.
Suché ingredience krom 10 g proteinu smícháme v míse, přidáme nastrouhanou mrkev a jablko, rozinky, žloutky a bílky vyšlehané se špetkou soli.
Nalijeme do formy (průměr 18 cm) a pečeme zhruba 30 minut na 180 °C.
Po vychladnutí korpus podélně rozřízneme, potřeme polovinou krému smíchaného z tvarohu a proteinu. Zbytkem krému potřeme boky a vrch dortu.
Dozdobíme, vychladíme a podáváme.
Dobrou chuť.
Makronutrienty
54%
29%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 611 kJ | 640 kJ |
Kalorická hodnota | 146 kcal | 153 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
16,7 g
4,66 g |
17,5 g
4,88 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,67 SVJ | 1,75 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
5,09 g
1,58 g |
5,33 g
1,65 g |
Bílkoviny | 9,12 g | 9,54 g |
Sůl | 0,163 g | 0,17 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů