- 25m
- 8 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
50 g |
50 g |
50 g |
50 g |
20 g |
20 g |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžíce |
1 lžíce |
20 g |
20 g |
2 kusy |
2 kusy |
160 g |
160 g |
140 g |
140 g |
16 g |
16 g |
250 g |
250 g |
10 g |
10 g |
Postup přípravy
-
Vločky a ořechy rozmixujeme do hladka.
Suché ingredience krom 10 g proteinu smícháme v míse, přidáme nastrouhanou mrkev a jablko, rozinky, žloutky a bílky vyšlehané se špetkou soli.
Nalijeme do formy (průměr 18 cm) a pečeme zhruba 30 minut na 180 °C.
Po vychladnutí korpus podélně rozřízneme, potřeme polovinou krému smíchaného z tvarohu a proteinu. Zbytkem krému potřeme boky a vrch dortu.
Dozdobíme, vychladíme a podáváme.
Dobrou chuť.
Makronutrienty
52%
32%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 602 kJ | 629 kJ |
Kalorická hodnota | 144 kcal | 150 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
16,2 g
2,63 g |
17 g
2,75 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,62 SVJ | 1,7 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
4,86 g
1,61 g |
5,08 g
1,69 g |
Bílkoviny | 9,85 g | 10,3 g |
Sůl | 0,247 g | 0,258 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů