- 35m
- 20 porcí
- jednoduché
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
vejce slepičí střední, m
|
3 kusy |
cukr krupice
|
1 hrnek |
hladká mouka pšeničná
|
1 hrnek |
polohrubá mouka
|
1 hrnek |
olej řepkový
|
0,75 hrnku |
mléko polotučné 1,5% tuku
|
1 hrnek |
kypřící prášek do pečiva
|
1 kus |
sůl
|
1 špetka |
Na posypání | |
třešně
|
700 g |
Postup přípravy
-
Vejce ušleháme s cukrem do pěny, přišleháme olej, oba druhy mouky s práškem do pečiva a solí a nakonec vlažné mléko.
Vznikne řidší těsto, které vylijeme na klasický velký plech vyložený pečícím papírem.
-
Ovoce trochu obalíme v mouce, aby nekleslo až na dno a poklademe jím těsto. Pečeme při 180°C do růžova. Zkusíme špejlí. V případě kyselejšího ovoce ještě teplé pocukrujeme.
Makronutrienty
61%
6%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 360 kJ | 1 098 kJ |
Kalorická hodnota | 325 kcal | 262 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
36,3 g
20,5 g |
29,3 g
16,5 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 3,63 SVJ | 2,93 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
19,6 g
1,09 g |
15,8 g
0,881 g |
Bílkoviny | 3,74 g | 3,02 g |
Sůl | 0,497 g | 0,401 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů