Dobrota, není co dodat :) Výborný samotný i jako příloha k masu či rybě :)
- 1h
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Salát | |
---|---|
brambory vařené ve slupce
|
8 kusů |
vajíčka
|
2 kusy |
špenát, čerstvé listy
|
250 g |
hořčice dijonská
|
1 lžíce |
hořčice hrubozrnná
|
1 lžíce |
olivový olej
|
1 lžíce |
sirup javorový
|
1 lžíce |
citronová šťáva, čerstvá
|
1 lžíce |
pažitka nať čerstvá
|
1 hrst |
sůl
|
1 lžička |
pepř černý mletý
|
1 špetka |
Postup přípravy
-
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na větší kostky. V misce si smícháme obě hořčice, oliv. olej, javorový sirup a šťávu z citronu dle chuti. Zálivku promícháme s bramborami. Špenát mezitím dáme na pánev a necháme trochu "zvadnout".
-
Špenát přidáme k bramborám, stejně tak uvařená a nakrájená vejce. Osolíme, opepříme, zasypeme pažitkou a hotovo.
Makronutrienty
77%
14%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 380 kJ | 1 257 kJ |
Kalorická hodnota | 90,8 kcal | 300 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
15,7 g
0,561 g |
52 g
1,86 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,57 SVJ | 5,2 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
1,97 g
0,399 g |
6,53 g
1,32 g |
Bílkoviny | 2,83 g | 9,38 g |
Sůl | 0,687 g | 2,27 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů