Zdravá varianta bounty bez mouky a cukru. S křupavou čokoládou na povrchu!!!
- 30m
- 15 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Korpus | |
---|---|
vajíčka
|
2 kusy |
čerstvý krémový sýr
goldessa, lučina, philadelphia...
|
50 g |
kakaový prášek, holandské kakao
|
10 g |
sůl
|
1 špetka |
datle sušené
či jiné sladidlo
|
10 g |
Náplň | |
mléko kokosové, rostlinný nápoj
husté, z plechovky
|
300 ml |
kokos sušený, strouhaný
|
150 g |
kokosový olej
|
30 ml |
Poleva | |
čokoláda hořká, 80 - 90%
|
60 g |
kokosový olej
|
5 ml |
Postup přípravy
-
Nejprve si oddělíme bílky a žloutky. Do žloutků vmícháme goldessu, sladidlo a kakao (kakaa můžete dát i víc, ale mně zrovna došlo). Z bílků vyšleháme se špetkou soli tuhý sníh a vmícháme ho jemně po částech do zbytku těsta. Těsto nalijeme do formy a pečeme na 160 stupňů cca 15 minut.
-
Mezitím si připravíme kokosovou náplň. Kokos rozmixujeme na moučku. Kokosové mléko dáme do kastrůlku a na mírném plamínku rozehřejeme s olejem. Až se spojí v jednu hmotu, přimícháme rozmixovaný kokos. Když korpus vychladne, nalijeme na něj kokosovou směs. Ta by měla být krémová. Pokud není, přidejte kokos nebo mléko dle potřeby. Poté dáme do lednice ztuhnout - ideálně přes noc.
-
Na polevu si rozehřejeme ve vodní lázni kokosový olej a čokoládu. Až ji budete nalévat na těsto, rychle roztírejete, protože čokoláda na studeném rychle tuhne. Pak dáme do lednice.
-
Kvalita kokosu je důležitá - je dost možné, že s klasickým ze supermarketu se to nemusí provést:/ Velikost formy: 20x30 cm.
Makronutrienty
29%
13%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 224 kJ | 590 kJ |
Kalorická hodnota | 293 kcal | 141 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
12,9 g
6,78 g |
6,23 g
3,27 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,29 SVJ | 0,623 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
25,9 g
19,5 g |
12,5 g
9,42 g |
Bílkoviny | 5,57 g | 2,69 g |
Sůl | 0,305 g | 0,147 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů