- 3h
- 4 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
cibule
|
1 kus |
česnek stroužky
|
4 kusy |
cukr třtinový
|
1 lžíce |
worcestrová omáčka
|
1 lžíce |
hořčice plnotučná
|
1 lžíce |
sirup javorový
|
2 lžíce |
skořice mletá
|
1 špetka |
rajčatové pyré, passata
|
100 g |
vývar zeleninový domácí
|
200 ml |
maso uzené vepřové
|
600 g |
Přidat | |
fazole sterilované
|
400 g |
fazole bílé máslové, velké sterilované
|
400 g |
Postup přípravy
-
Do PH dáme na kolečka cibuli,4 stroužky česneku na plátky,1 lžíci Worčesteru,1 lžíci třtinového cukru,špetku skořice,1 lžíci plnotučné hořčice,2 lžíce javorového sirupu,100 ml rajčatového pyré,200 ml drůbežího,nebo zeleninového vývaru.Zamícháme a položíme na to uzené maso vcelku.
-
Po 2.5 h vsypeme 2 konzervy fazolí bez nálevu.Já dala jedny barevné a jedny máslové a necháme ještě půl h.
Makronutrienty
58%
32%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 468 kJ | 2 155 kJ |
Kalorická hodnota | 112 kcal | 515 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
14,5 g
1,42 g |
66,6 g
6,55 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,45 SVJ | 6,66 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
2,5 g
0,948 g |
11,5 g
4,37 g |
Bílkoviny | 8,13 g | 37,4 g |
Sůl | 1,22 g | 5,63 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů