Tenhle dort je u nás velmi oblíbený, každému chutná i když není moc sladký, proto se chci s Vámi podělit o receptík.
- 1h:20m
- 13 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
5 kusů |
5 kusů |
60 g |
60 g |
60 g |
60 g |
25 g |
25 g |
35 g |
35 g |
kakaový prášek, holandské kakao 3 lžičky |
3 lžičky |
7 g |
7 g |
200 ml |
200 ml |
500 g |
500 g |
15 g |
15 g |
jogurt bílý, rostlinná alternativa 50 g |
50 g |
Postup přípravy
-
Žloutky vymícháme s xylitolem do pěny a přilíváme rozpuštěné máslo. Přidáme smíchané mouky s prdopečem jogurt a kakao. Pak vmícháme sníh z bílků a vylejeme do klasické dortové formy vymazanou ghí a vysypanou kokosem, nebo vyloženou jen pečícím papírem. Péct v troubě na 180 stupňů 30 minut (až se nebude lepit těsto na špejli)
Krém:
1 smetana na šlehání 31 %
2x tvaroh tučný
10g xylitolu
1 PL kokosu
Smetanu vyšleháme se sladidlem tak napůl, přidat tvaroh s kokosem a došlehat.
Na vychladlý korpus dát krém
posypat borůvkami a zalít želatinou z agaru. Chladit v ledničce.
Makronutrienty
19%
26%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 024 kJ | 971 kJ |
Kalorická hodnota | 245 kcal | 232 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
7,27 g
2,38 g |
6,9 g
2,26 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,727 SVJ | 0,69 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
20,6 g
8,57 g |
19,6 g
8,12 g |
Bílkoviny | 9,93 g | 9,42 g |
Sůl | 0,142 g | 0,135 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů