
- 4h:15m
- 12 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
hladká mouka špaldová
|
1 hrnek |
ovesné vločky jemné
|
0,5 hrnku |
kakaový prášek, holandské kakao
|
4 lžičky |
kypřící prášek do pečiva
|
1,5 lžiček |
přírodní sladidlo (xylitol, erythritol, stévie)
|
10 g |
mléko mandlové vanilkové, rostlinný nápoj
|
250 ml |
vajíčka
|
2 kusy |
Krém | |
tvaroh měkký polotučný
|
1,5 kusů |
sýr cottage bez příchuti
|
200 g |
prášek proteinový, čokoláda
|
30 g |
kokosový olej
|
4 lžičky |
Borůvkový krém | |
bílý jogurt
|
100 g |
borůvky
|
1 hrst |
přírodní sladidlo (xylitol, erythritol, stévie)
|
10 g |
agar
|
1 lžička |
Postup přípravy
-
Bílky vyšlehej zvlášť a žloutky smíchej s ostatními ingrediencemi. Poté opatrně přimíchej tuhý sníh z bílků. Peč na pečícím papíru cca 25-30 minut na 170 stupňů (podle tvojí zkušenosti s troubou). Těsto nesmí být uplně vysušené!
-
Tyčovým mixerem rozmixuj sýr cottage s tvarohem, přidej protein, kokosový olej a popřípadě sladidlo.Krém si rozděl na dvě poloviny. Tu jednu namaž na vychladlé těsto a dej na chvilku do lednice. Druhou část nech při pokojové teplotě.
-
Smíchej jogurt, sladidlo a borůvky a tyčovým mixerem rozmixuj. Nakonec přilij agar. Tuto směs OPATRNĚ nalij na dort a dej opět do lednice ztuhnout.Do druhé poloviny bílého krému jsem přidala také trochu agaru a celou směs opět OPATRNĚ nalila na dort. Dej do lednice alespoň na 6 hodin.
-
Pozn.: Je opravdu nutné mít trpělivost a nechat všechny vrstvy postupně ztuhnout v lednici aby se vám krémy neslily dohromady.Pozn.2: Agar do krému nalij až těsně před tím, než budeš celou směs dávat na dort, jinak ti krém ztuhne ještě v misce. Samostatný ztuhlý agar v kastrolku totiž můžeš znovu rozehrát, ale v krému už ne!
Makronutrienty
52%
33%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 570 kJ | 653 kJ |
Kalorická hodnota | 136 kcal | 156 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
15,6 g
2,99 g |
17,8 g
3,43 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,56 SVJ | 1,78 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
4,69 g
2,42 g |
5,37 g
2,77 g |
Bílkoviny | 9,93 g | 11,4 g |
Sůl | 0,401 g | 0,459 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 10. Hořčice a výrobky z ní
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů